Ce este ITTX?

Ce este ITTX?

ITTX sau IT Training eXperience isi propune sa devina comunitatea oamenilor implicati in industria IT care inteleg si constientizeaza ca oportunitatile profesionale unice pe care aceasta industrie le ofera presupun instruire si dezvoltare profesionala CONTINUA, iar continutul de valoare oferit de ITTX si produs de traineri si ingineri cu o bogata experienta practica acumulata in ani si certificari recunoscute international reprezinta o sursa continua de dezvoltare profesionala si implicit de avansare in cariera.
Aceasta platforma se adreseaza atat celor care incep o cariera in domeniul IT dar si acelora care sunt deja in industrie dar isi doresc sa treaca la nivelul urmator.

In domeniul IT nu poti spune ca stii tot si ca nu ai nevoie de instruire pentru ca trimestrial sau bianual apar concepte si tehnologii noi iar pentru a putea mentine un job motivant trebuie sa inveti notiuni noi si/sau sa le actualizezi si aprofundezi pe cele vechi in mod continuu. Este ca o cursa continua in care nu te poti opri si, daca iti doresti cu adevarat o cariera de succes in aceasta industrie, trebuie sa investesti timp in dezvoltarea ta profesionala.

Pe baza unui studiu global, cercetatorul Anders Ericsson demonstreaza ca pentru a atinge nivelul suprem de performanta trebuie sa investesti 10.000 de ore in respectiva activitate. Studiul este prezentat in cartea Outliers: The Story of Succes apartinand lui Malcolm Gladwell.

“Depinde de fiecare dintre voi cat de mult isi doreste sa atinga un nivel inalt de performanta si cat de mult timp si efort este dispus sa aloce acestui obiectiv dar ITTX reprezinta platforma de instruire continua care sta la baza pregatirii pentru cele 10.000 de ore necesare succesului in cariera IT.Mihai Logofatu, antreprenor si membru fondator al organizatiilor Credis si Bittnet

Cum a luat nastere ITTX? 

Acest proiect a fost lansat ca o continuare fireasca a evenimentului ITTF 2011 – IT Training Fest – primul festival de training IT desfasurat in Romania al carui format unic a imbinat instruirea cu distractia (fun&learn) pe parcursul a 5 zile. Nu au fost prezentari de tehnologie ci sesiuni efective de instruire interactive conduse de trainerii Credis, Bittnet si colaboratori cu autoritate din piata.
La prima editie desfasurata in perioada 22-26 noiembrie 2011 au fost livrate 41 de sesiuni unice de instruire a cate 3 ore conduse de traineri cu experienta si certificari in domeniu unui numar de peste 250 de participanti de toate varstele si experientele profesionale. Subiectele propuse au acoperit tehnologii Cisco, Microsoft, HP, Juniper, Linux, CompTIA, EMC, Adobe, VMWare, Citrix si subiecte de interes general precum IPv6.
In cadrul acestui eveniment pornind de la sugestia participantilor s-a nascut ideea construirii unei comunitati de oameni interesati de IT care sa ofere continut de valoare in mod continuu  si nu doar pe parcursul unui eveniment de cateva zile.

In martie 2012, Credis si Bittnet au pus bazele comunitatii ITTX – IT Training eXperience, un mediu online destinat celor interesati de domeniul IT. Misiunea acestui proiect este de a oferi celor interesati acces la o baza de informatii, cursuri, articole, tutoriale si serii de tutoriale video (nuggets) de foarte buna calitate din punct de vedere al continutului, pedagogiei si al manierei de prezentare. Acest continut de valoare este oferit de traineri sau ingineri cu expertiza in domeniu dovedita prin anii de experienta practica si nivelul certificarilor profesionale dobandite.

De ce este unic acest proiect?

  • pentru ca ofera continut de calitate in limba romana, sub forma unei resurse agregate de instruire in domeniul IT;
  • pe langa continutul de valoare , maniera de prezentare si componenta pedagogica reprezinta un factor de diferentiere fata de restul surselor de instruire;
  • continutul nu este copiat ci este produs de catre ingineri si traineri cu expertiza dovedita in domeniu (certificari recunoscute international si ani de experienta practica);
  • pentru ca poti sa oferi feedback asupra relevantei continutului.

De ce e bine sa devii membru? 

  • pentru ca ITTX va deveni in scurt timp o resursa de valoare pentru activitatea ta profesionala si pentru avansarea in cariera;
  • pentru ca vei cunoaste si vei invata de la experti in domeniu si iti vei largi reteaua profesionala;
  • pentru ca poti obtine suport rapid din partea celor din comunitate pentru probleme tehnice de care te lovesti zi de zi ;
  • pentru ca aici vei putea obtine vouchere de participare gratuita la evenimente din industrie inclusiv ITTF.